Osmahlé brambory s masem a zeleninou

18:06

Občas mám ráda tyto jednoduchá jídla, se kterými se moc nepipláte, máte je rychle a dobře chutnají. Miluji zeleninu na másle a tak jsem přemýšlela s čím to malinko obohatit a napadli mě brambory osmahlé na pánvi. Možná si někdo řekne, bože nějaké brambory to nemůžou ještě více zlepšit, ale tyto osmahlé chutnají ještě lépe než klasické.

IMG_2592
 
brambory
kuřecí maso (můžete použít jakékoli maso)
hrášek
kukuřice
mrkev
cibule
nějaké koření na dochucení
sůl
pepř
máslo

IMG_2595

1) Uvaříme si brambory nakrájené na kousky bez slupky. Necháme je vařit do té doby, než budou skoro hotové (trochu na skus).

2) Mezitím jak se nám budou brambory vařit, si do pánve dáme trochu másla a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Necháme zezlátnout a poté přidáme hrášek, nakrájenou mrkev a kukuřici vše osolíme a opepříme a necháme změknout.

3) Až bude zelenina hotová, tak ji dáme pryč z pánve a na stejném omastku osmahneme brambory, můžeme je dochutit třeba nějakou bylinkou. Smažíme do té doby, až všechny brambory malinko zhnědnou na stranách.


4) Nakonec si osmažíme plátek masa. Brambory zamícháme se zeleninou a dáme na talíř společně s kuřecím masem.

IMG_2594

Facebook: Reading/cooking with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Sakra, tak toto by som si veru dala hneď.. Asi už viem, čo budem najbližšie variť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to je hezké. Já toto miluji a hlavně, když je to tak rychlé. Jsem ráda, že si to uvaříš pak dej vědět jak ti to chutnalo. :)

      Vymazat
  2. Vypadá to pěkně, vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář. Určitě si ho přečtu a vzápětí okomentuji. Můžete sem dávat také odkaz na váš blog, ráda se podívám. :)

Popular Posts

Subscribe