Čína s rýží

17:47

Další jídlo, které miluji je čína a sním ji na všechny druhy. Myslím si, že nikdo neumí pravou čínu a tak ani můj recept nebude pravý. Možná to i vy děláte stejně jako já. Jediné co musím zdůraznit u tohoto receptu je, že se musí dělat DEN DOPŘEDU, aby se všechny chutě zlepšily, než přijdou na pánev. A už honem na recept.

IMG_3428

kuřecí maso
cibule
kari
sójová omáčka - tuhá
worcestrová omáčka
koření na čínu
solamyl
1 žloutek
červená paprika
kukuřice
žampiony z konzervy (kdo nechce, nemusí)
rýže
sůl
pepř
olej

IMG_3429
1) Nejdříve si tedy den předem naložíme maso. Kuřecí maso nakrájíme na středně velké kusy, přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli, kari, sójovou omáčku, wolcaster, koření na čínu, sůl, pepř, trochu oleje poprášíme solamylem a přidáme jeden žloutek. Vše pořádně zamícháme a necháme odležet v lednici.

2) Druhý den si jako první dáme vodu do hrnce, kterou si osolíme a přiklopíme pokličkou. Až se bude voda vařit, přidáme rýži, kterou občas promícháme.


3) Směs, kterou jsme si předem udělali, si dáme na pánev s olejem a pořádně vše osmahneme (jestli se vám maso bude připalovat, tak ho podlijte trochu vody). Až bude maso hotové, přidáme na proužky nakrájenou papriku a kukuřici. Necháme s trochou vody podusit a poté přidáme žampiony, které také na chvíli necháme uvařit. Až si budete jistí, že je vše hotové, tak do pánve s čínou přilejte malinko vody, a pomocí solamylu zhusťte a udělejte středně tuhou omáčku. A to je vše můžeme podávat.

IMG_3427

Facebook: Reading/cooking with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Vypadá to krásně, určitě někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Shodou okolností mám dnes taky čínu :) Vypadá to teda, ale doslova k nakousnutí :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář. Určitě si ho přečtu a vzápětí okomentuji. Můžete sem dávat také odkaz na váš blog, ráda se podívám. :)

Popular Posts

Subscribe