Rýže s houbami na salátu

17:25

Miluji houby a těstoviny, a když se tyto obě věci zkombinují, tak jsem nejšťastnější člověk na světě. A jestli to máte také takto, tak pro vás mám tento recept. Já jsem použila rýži, ale můžete si vybrat jinou těstovinu anebo luštěninu je to jen na vás. Tak snad se vám recept zalíbí a zkusíte ho také, nic na tom není.

IMG_2581

2 PORCE
4 žampiony
80 g šunky
30 g cibule
100 g rajčat
50 g basmati rýže
olej
špetka kari koření
mletý pepř
sůl
dva velké listy zeleného salátu

IMG_2584
1) Do hrnce si dáme vodu, kterou osolíme a dáme na plotnu spolu s pokličkou. Necháme vodu vařit. A až se bude voda vařit, přidáme rýži, kterou postupně mícháme.

2) Do pánve si dáme trochu oleje a zprudka orestujeme očištěné a na plátky nakrájené houby. Po orestování houby vyjmeme z pánve a na stejném oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a osmahneme. Pak přidáme pokrájená rajčata, koření a sůl. Vše podusíme.


3) Hotovou rýži přecedíme a vypereme v horké vodě (do cedníku s rýží necháme protékat vařící vodu, dokud nebude voda průzračná) a pak suchou rýži dáme k směsi rajčat a šunky. Zamícháme a můžeme podávat. Připravíme si na talíř list salátu, doprostřed dáme rýži obalenou v té směsi a na vrch jako třešničku dáme žampiony, také můžete přidat nějakou zelenou bylinku. A je hotovo!

IMG_2582

Facebook: Reading/cooking with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

You Might Also Like

2 komentářů

Děkuji za komentář. Určitě si ho přečtu a vzápětí okomentuji. Můžete sem dávat také odkaz na váš blog, ráda se podívám. :)

Popular Posts

Subscribe