Rajská omáčka s masovými kuličkami

11:38

Kdo by neznal Rajskou omáčku že? Já ji mám moc ráda, jen si k ní nedávám houskové knedlíky, protože mi moc nechutnají, ale i s těstovinami je moc dobrá. Tento recept děláme už hodně dlouho. Je to zase jeden z receptů z obří knihy od mé babičky, která si ty recepty poctivě ručně psala. U nás se nikdy nedělala jiná, co si pamatuji, protože tato je výborná.

IMG_3102

Omáčka:
trochu másla
cibule
nové koření
pepř celý
bobkový list
tymián
kečup
rajský protlak
pár rajčat
cukr
hladká mouka
mléko
sůl

Masové kuličky:
mleté maso
sůl
pepř
tymián
vajíčko
trochu strouhanky

IMG_3103
1) Do misky si dáme pár rajčat, které spaříme - podrobný postup najdete v tomhle receptu.

Masové kuličky

2) mleté maso si dáme do misky a přidáme všechny ingredience: sůl, pepř, tymián, vajíčko a trochu strouhanky. Vše zamícháme a ze směsi vytvoříme koule, které dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Občas kontrolujeme, aby se nám nepřipálily.

Omáčka

3) Do hrnce si dáme trošku másla. Na drobno nakrájenou cibuli si na másle zpěníme a přidáme nové koření, pepř celý, bobkový list a tymián (všechny přísady přidáte dle svého uvážení). Následně přidáme kečup, rajský protlak a rajčata, které jsme si předtím spařili a teď si je jen oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vše přelijeme vodou a provaříme (vody tam dejte, tolik kolik chcete mít omáčky).

4) Když se vše provaří, tak omáčku ještě osolíme, přidáme cukr a zahustíme (do hrnku si dáme trochu mléka a hladké mouky přidáme tolik mouky, až nám vznikne těsto jako na palačinky a za stálého míchání přiléváme do hrnce, dokud nebude omáčka přesně taková, jakou byste ji chtěli mít). Možná vám vzniknou hrudky, to nevadí. Teď si vezmeme cedník a celou omáčku přecedíme. A to je vše teď stačí přidat knedlíky nebo těstoviny a masové koule z trouby.

IMG_3105

Facebook: Reading/cooking with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy

You Might Also Like

2 komentářů

Děkuji za komentář. Určitě si ho přečtu a vzápětí okomentuji. Můžete sem dávat také odkaz na váš blog, ráda se podívám. :)

Popular Posts

Subscribe