Apple pie
14:15
Můj brácha mi vzkázal, ať udělám nějakou Pie, že to vyděl na
fotce a chtěl by vědět jak to chutná. Tak jsem si řekla proč nezkusit něco
nového a udělala jsem jablečnou, protože z minulého roku nám zbylo spoustu
jablek ze zahrádky. Vše se dělalo úplně snadno a já si pečení užívala a byla zvědavá,
jak nám to bude chutnat. Nakonec to bylo velice dobré a shodli jsme se, že Pie
musím dělat častěji třeba i s jinou náplní. A doufám, že se vám líbí fotky já byla s nimi moc spokojená.
Těsto:
200 g hladké mouky
100 g hrubé mouky
190 g ještě studeného másla
40 g cukru krupice
85 g studené vody
Náplň:
jablka
citronová šťáva z půlky citronu
skořice
cukr
2) Mezitím si oloupeme jablka, která nakrájíme na kostičky a
vložíme do mísy. Pokapeme půlkou citronu a zasypeme cukrem a skořicí (podle
chuti).
3) Těsto vyndáme z lednici a na pomoučené desce vyválíme
kolo o trochu větší než je forma a tlusté asi jako na linecké. Plát vložíme do
vymazané a vysypané formy. Zbytku těsta se zbavíme tak, že po formě přejedeme
válečkem. Přidáme směs jablek a na vrch si vytvoříme pruhy, které spleteme
dohromady (není to žádná věda, proto sem nepíši, jak se to dělá, určitě na to
přijdete).
4) Pie vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme asi
30 minut. Poté formu přikryjeme alobalem a necháme péct ještě čtvrt hodinky
podle toho, jak výkonnou máte troubu. Necháme vychladit (my jsme si Pie brali i
vlažnou a byla moc dobrá, tak ji nemusíte až moc poctivě nechat vychladit).
Facebook: Reading/cooking with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy
11 komentářů
Mňam... vyzerá geniálne (:
OdpovědětVymazatLifestyle & beauty by Daniela
Je výborný. :D
VymazatJežiš to vypadá úplně dokonale! Hned bych si to udělala, kdyby to těsto nebylo tak příšerně nezdravé :D Ale až bude v létě zase hodně jablek, tak si někdy určitě udělám :D díky za tip! Fotky jsou stejně krásné!
OdpovědětVymazatDěkuji moc za pochvalu! :) Určitě si ho udělej i když je nezdravý. :D
VymazatAaaaaxh, děláš chutě... :-) A k tomu kopeček vanilkové zmrzliny, nebo jen šlehačku... :-) :-D Asi upeču :-)
OdpovědětVymazatUrčitě upeč je báječný. Já bych si zase dala teď tu vanilkovou zmrzlinu. 😁
VymazatTak to vypadá luxusně, hned bych ochutnala :)
OdpovědětVymazatKéž by to šlo dát ti, ale je to snadné upéct, tak si to někdy upeč 😁
VymazatNo tak tohle vypadá opravdu překrásně. A máš to úžasně nafocené! Já se dneska budu poprvé pouštět do borůvkových muffinů, tak jsem na ně zvědavá...
OdpovědětVymazatTak ať se povedou. A děkuji moc za krásnou pochvalu jsem ráda, že se líbí 😁
VymazatVypada krásně! Hned bych si ho dala :) Mamka dělá podobný a je taky moc dobrý :)
OdpovědětVymazatLITTLE THINGS FOR EM
Děkuji za komentář. Určitě si ho přečtu a vzápětí okomentuji. Můžete sem dávat také odkaz na váš blog, ráda se podívám. :)