Čína s rýží
17:47
Další jídlo, které miluji je čína a sním ji na všechny
druhy. Myslím si, že nikdo neumí pravou čínu a tak ani můj recept nebude pravý.
Možná to i vy děláte stejně jako já. Jediné co musím zdůraznit u tohoto receptu
je, že se musí dělat DEN DOPŘEDU, aby se všechny chutě zlepšily, než přijdou na
pánev. A už honem na recept.
kuřecí maso
cibule
kari
sójová omáčka - tuhá
worcestrová omáčka
koření na čínu
solamyl
1 žloutek
červená paprika
kukuřice
žampiony z konzervy (kdo nechce, nemusí)
rýže
sůl
pepř
2) Druhý den si jako první dáme vodu do hrnce, kterou si
osolíme a přiklopíme pokličkou. Až se bude voda vařit, přidáme rýži, kterou
občas promícháme.
3) Směs, kterou jsme si předem udělali, si dáme na pánev s olejem
a pořádně vše osmahneme (jestli se vám maso bude připalovat, tak ho podlijte
trochu vody). Až bude maso hotové, přidáme na proužky nakrájenou papriku a
kukuřici. Necháme s trochou vody podusit a poté přidáme žampiony, které také na
chvíli necháme uvařit. Až si budete jistí, že je vše hotové, tak do pánve s
čínou přilejte malinko vody, a pomocí solamylu zhusťte a udělejte středně tuhou
omáčku. A to je vše můžeme podávat.
Facebook: Reading/cooking with Lucy | Instagram: readingcookingwithlucy | Twitter: readingwithlucy
4 komentářů
Vypadá to krásně, určitě někdy vyzkouším :)
OdpovědětVymazatDěkuji to jsem moc ráda, pak napiš jak chutnalo. :)
VymazatShodou okolností mám dnes taky čínu :) Vypadá to teda, ale doslova k nakousnutí :D
OdpovědětVymazatNo vidíš :D Děkuji za hezký komentář. :D
VymazatDěkuji za komentář. Určitě si ho přečtu a vzápětí okomentuji. Můžete sem dávat také odkaz na váš blog, ráda se podívám. :)